OP Nano Vakuutus

Usein kysyttyä

Miksi OP Nano?

OP Nano on selkeästi edullinen ja helposti käyttöön otettava vakuutuspalvelu: valitset sen laajuisen vakuutuksen kuin itse tarvitset, maksu veloitetaan automaattisesti kerran kuussa maksukortilta ja vastaamme kaikkiin kysymyksiisi verkkopalvelussamme ilman jonottamista puhelimessa.

OP Nanon asiakkaana voit saada myös ilmaisia vakuutuskuukausia kotivakuutukseesi, kun jaat henkilökohtaisen suosittelulinkkisi kavereillesi. Kun kaverisi käyttää linkkiä hankkiakseen OP Nano Kotivakuutuksen, saatte molemmat yhden maksuttoman kuukauden kotivakuutukseenne. Löydät oman suosittelulinkkisi kirjauduttuasi sisään.

Mitä vakuutukseen sisältyy?

OP Nano Kotivakuutus
Asunto
Asunto ja tavarat
Asunto ja sen osat

Asunnolla tarkoitetaan huoneiston osia eli kiinteitä koneita, kalusteita ja laitteita sekä seinä-, lattia- ja kattopinnoitteita, rakenteita ja kiinteää sisustusta. Näitä ovat esimerkiksi tapetit, laminaatit, astianpesukone ja väliovet.

Huoneiston osien enimmäiskorvaus on 25 000 euroa. Kun vakuutat myös tavarat, enimmäiskorvaus on yhteinen asunnolle ja tavaroille. Omavastuu, eli sinun maksettavaksesi jäävä osuus vahingosta, on 200 euroa.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutuksesta maksetaan korvaus, jos aiheutat vahinkoa toiselle henkilölle, esimerkiksi naapurille tai hänen omaisuudelleen. Selvitämme korvausvelvollisuuden puolestasi.

Enimmäiskorvaus kussakin vahingossa on 200 000 € ja omavastuu 200 €.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä tietyissä riita- ja rikosasioissa. Tällaisia ovat esimerkiksi asuntoon liittyvät riidat.

Enimmäiskorvaus kussakin vahingossa on 10 000 € ja omavastuu 20 % kuluista.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Tavarat

Tavaroilla eli irtaimistolla tarkoitetaan kotonasi olevia tavaroita, jotka sinä tai perheenjäsenesi omistatte tai olette lainanneet omaan käyttöön. Tällaisia ovat esimerkiksi huonekalut, vaatteet, viihde-elektroniikka ja harrastusvälineet.

Tavaroihin eivät kuulu esimerkiksi eläimet, rahat tai moottoriajoneuvot.

Kun vakuutat sekä asunnon että tavarat, niiden yhteinen enimmäiskorvaus on 25 000 euroa. Enimmäiskorvaus tarkoittaa sitä summaa, jonka verran voit enintään saada korvausta yhdestä kotona sattuneesta vahingosta. Saat korvausta sen mukaan, minkä arvoista omaisuus oli juuri ennen vahinkoa. Tietyistä tavaroista, kuten puhelimista, tehdään prosentuaalinen ikävähennys.

Omavastuu, eli sinun maksettavaksesi jäävä osuus vahingosta, on 200 euroa.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

OP Nano Matkavakuutus
Perus
Laaja
Lääkäriturva

Jos sinun on päästävä ulkomaanmatkan aikana lääkäriin, korvaamme kulut ilman euromääräistä ylärajaa tai omavastuuta. Turva on voimassa pitkilläkin matkoilla (jopa 180 vuorokautta) sekä monissa aktiviteeteissa.

Hoidon tarpeen yllättäessä sinulla on kattavat turva ja palveluverkosto sekä suomenkielinen hätäpalvelu.

Oireen tulee ilmetä ulkomaanmatkan aikana ja hoidon tulee alkaa matkalla tai viimeistään 7 vuorokauden kuluessa matkan päättymisestä. Hoitoja ei korvata, jos hoidon tarve on ilmennyt 180 vuorokauden yhtäjaksoisen ulkomailla olon jälkeen. Kuluja korvataan enintään 90 vuorokauden ajalta hoidon alkamisesta.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Matkatavaraturva

Korvaamme tavaroillesi ulkomaanmatkalla sattuvia äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja.

Vakuutettuna ovat seuraavat esineet: puhelimet, tabletit, tietokoneet, puettavat älylaitteet, vaatteet, kengät, laukut, silmä- ja aurinkolasit, harrastusvälineet, kamerat, polkupyörät, korut ja kellot.

Enimmäiskorvaus kussakin vahingossa on 2 000 euroa, paitsi korujen ja kellojen osalta 500 euroa. Omavastuu on 50 euroa.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Vastuuturva

Korvaamme ulkopuoliselle ulkomaanmatkalla aiheuttamasi henkilö- tai esinevahingon, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Enimmäiskorvaus kussakin vahingossa on 200 000 euroa ja omavastuu 200 euroa.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Oikeusturva

Korvaamme tietyissä tilanteissa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät ulkomaanmatkalla sattuneeseen tapahtumaan. Enimmäiskorvaus kussakin tapauksessa on 10 000 euroa ja omavastuu 20 % kuluista.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Lentolipputurva

Korvaamme ulkomaanmatkan lentolippuja esim. kun matkasi peruuntuu, myöhästyt ulkomaille suuntautuvalta lennolta tai joudut keskeyttämään ulkomaanmatkan tai ulkomaanmatkasi pitkittyy oman tai matkakumppanisi terveydentilan vuoksi.

Korvaamme 75 % lentolippujen kuluista, kuitenkin enintään 2 000 € kutakin ulkomaanmatkaa kohden.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Hammasharjaturva

Maksamme sinulle 100 euron korvauksen, jos lentoyhtiön kuljetettavaksi jätetty matkatavara myöhästyy yli neljä tuntia laskeutumisesi jälkeen ulkomailla.

Ks. tarkemmat tiedot tuoteselosteesta ja ehdoista.

Maksut ja asioiden hoitaminen

Vakuutus voi alkaa aikaisintaan samana päivänä tai viimeistään kahden viikon päästä vakuutuksen ostamisesta. Saat päätöksen vakuutuksen myöntämisestä heti verkkopankkitunnistautumisen jälkeen.
Jotta voimme tehdä sinulle vakuutussopimuksen, meidän täytyy tunnistaa kuka olet.
Paperilaskut ovat historiaa. Maksukorttitietojesi ansiosta sinulta veloitetaan vakuutusmaksu automaattisesti joka kuukausi, ilman laskujen pyörittelyä ja ohi viuhuvia eräpäiviä.
OP Nanon asiakkaana saat oman käyttäjätilin, jonka kautta voit tehdä vahinkoilmoituksen koska tahansa. Kirjaudu sisään osoitteessaop-nano.fi.
Debit- ja Credit-maksukortteja - myös Electron-kortti käy.
Ota meihin yhteyttä asiakastilisi kautta osoitteessaop-nano.fi. Kerro, mitä muutoksia haluaisit tehdä, niin neuvomme sinut eteenpäin.
OP Nano Vakuutusta ei voi ottaa toiselle henkilölle, vaan on aina vakuutuksenottajan henkilökohtainen vakuutus. Voit kuitenkin olla maksajana toisen henkilön vakuutuksessa, jos palveluun liitetään sinun maksukorttisi tiedot.

Kotivakuutus kattaa myös samassa taloudessa vakinaisesti asuvat perheenjäsenet. Kämppäkavereiden tai opiskelemaan muuttaneiden lasten on siis syytä hankkia omat vakuutuksensa.
Voit päättää vakuutuksen koska tahansa kirjautumalla asiakastilillesi, menemällä vakuutuksen tietoihin ja päättämällä vakuutuksen. Voit päättää vakuutuksen välittömästi tai asettaa sille haluamasi päätöspäivän.

Jokaisella OP Nanon asiakkaalla on käytössään henkilökohtainen suosittelulinkki, jota jakamalla voi saada maksuttomia kuukausia omaan kotivakuutukseensa. Kun kaverisi käyttää linkkiä hankkiakseen OP Nano Kotivakuutuksen, saa hän ensimmäisen vakuutuskuukautensa maksutta ja sinun laskustasi poistuu automaattisesti yhden kuukauden kotivakuutusmaksut.

Voit jakaa linkkiä niin useasti, kuin haluat. Pystyt seuraamaan maksuttomien suosittelukuukausiesi määrää helposti omilta OP Nano -sivuiltasi kohdasta "Maksut". Tarkat ehdot suositteluohjelmasta löydät kirjauduttuasi sisään palveluun.

Kotivakuutus

OP Nano Kotivakuutus sopii kaikille yli 18-vuotiaille, asut sitten vuokralla tai omistusasunnossa. Kotivakuutuksen voi ottaa rivi- ja kerrostaloasuntoon.
Laajemmassa kotivakuutuksessa, eli jos olet vakuuttanut asunnon seinien lisäksi omat tavarasi, korvaamme puhelimen äkillisen rikkoutumisen - jos puhelin esimerkiksi tippuu maahan tai putoaa vessanpönttöön.
Laajemmassa kotivakuutuksessa, johon kuuluvat myös omat tavarasi, korvaamme esimerkiksi, kun silmälasit rikkoutuvat tai ne varastetaan. Emme kuitenkaan korvaa vahinkoja, jotka johtuvat esimerkiksi silmälasien katoamisesta.
Kotivakuutus ei korvaa eläimen aiheuttamia suoria vahinkoja, esimerkiksi siis koiran pureskelemat silmälasit. Voimme korvata kuitenkin tulipalo- tai vesivahinkoja, jonka koira tai muu eläin aiheuttaa.

Matkavakuutus

OP Nano Matkavakuutus sopii kaikille Suomessa asuville 18—60-vuotiaille.
Ole yhteydessä matkahätäpalvelun numeroon +358 10 253 0011, joka toimii 24/7. Matkahätäpalvelusta saat apua suomeksi kellon ympäri.Op-nano.fi-sivulta voit myös hakea yhteistyölääkäreitämme ympäri maailman. Kannattaa ladata matkavakuutuskorttisi valmiiksi matkalle mukaan!
OP Nano Matkavakuutus on automaattisesti voimassa jopa 6 kuukauden mittaisella reissulla. Tämä tekee siitä oivan vakuutuksen esimerkiksi vaihtoon tai muulle astetta pidemmälle reissulle lähtevälle matkaajalle. OP Nano Matkavakuutus kannattaakin ottaa jatkuvaksi turvaksi, jolloin vakuutustarpeet on kuitattu jo valmiiksi ennen jokaista pientäkin reissua.
Kyllä, jos et harrasta tai treenaa sitä kilpailumielessä tai osallistu kilpailuun.
Kyllä, jos et harrasta tai treenaa sitä kilpailumielessä tai osallistu kilpailuun.
Kyllä, jos et harrasta tai treenaa sitä kilpailumielessä tai osallistu kilpailuun.
Kyllä, jos et harrasta tai treenaa sitä kilpailumielessä tai osallistu kilpailuun.
OP Nano Matkavakuutus ei kata kilpaurheilua ja siihen harjoittelua. Lajit, jotka eivät kuulu OP Nano Matkavakuutuksen piiriin edes harrastusmielessä ovat base-hyppy, kiipeily (poislukien seinäkiipeily), vapaasukellus ja alamäkipyöräily.