OP Nano Vakuutus

10 vinkkiä opiskelijabudjettiin

9.9.2018

Opiskelijabudjetti ja sillä eläminen saattaa erityisesti alussa tuntua haastavalta. Kurkkaa alta 10 kohdan lista ja nappaa arkeesi vinkit, jotka itsellesi parhaiten sopivat.

1. Luo viikko- tai kuukausibudjetti

Tämäkö helppo? No kyllä, varsinkin valmiiseen pohjaan! Omankin luominen onnistuu helpohkosti, tärkeintä on listata laskelmaan tulot ja eritellä menot. Näin pysyt kartalla kuukausittaisista peruskuluista sekä käyttöösi jäävästä rahamäärästä. Netistä löytyy useita budjettilaskureita, joita voit käyttää pohjana.

2. Kierrätä!

Erilaisista kierrätysryhmistä löydät huokeasti huonekaluja ja muita tarvikkeita. Kurkkaa ainakin tori.fi, huutonet ja Facebookin paikkakuntasi kierrätysryhmät: niistä löytyy usein tarpeettomaksi jääneitä helmiä edulliseen hintaan. Samoissa paikoisssa voit myydä itselle hyödyttömäksi jääneet asiat.

3. Harkitse osa-aikatyötä

Muutama työtunti parina iltana viikossa kasvattaa budjettiasi jo mukavasti. Muista kuitenkin, että ansiotulot voivat laskea saamasi opinto- ja / tai asumistuen määrää: jos nostat opintotukea 12 kuukaudelta, voit ansaita 667€ kuukaudessa ilman, että se vaikuttaa opintotukesi määrään. Jos taas et nosta tukea laisinkaan vaikkapa kesäkuukausilta, on sinulla mahdollisuus tienata selvästi enemmän. Lisätietoa saat Kelan sivuilta.

4. Harkitse kimppakämppää

Soluasunnot tai asunnon jakaminen laskevat merkittävästi asumiskustannuksia. Olisiko opiskelukavereissasi tuttu, jonka kanssa mieluusti asuisit? Samalla säästät vuokran lisäksi mm. sähkö- ja vakuutuslaskuissa.

5. Löydä sopivat vakuutukset, kotivakuutus esim. 3,70e/kk

Perusvakuutusten avulla vältät ikävät yllätykset, ja erityisesti kuukausihintainen vakuutusratkaisu auttaa arjessa. Nyt kun vaikkapa kotivakuutuksenkin saa alle 4 e/kk, on se melko helposti hankittu turva! Jatkuva vakuutus kuten OP Nano on helppo ja fiksu valinta kotiin ja matkalle, johon kuuluu kaikki olennainen eikä mitään turhaa. Laske tästä, mitä esimerkiksi kotivakuutus kohdallasi maksaisi!

6. Hyödynnä kauppojen alennukset

Tiesitkö, että suurimmalla osalla ruokakaupoista on viikoittain vaihtuvia alennuksia? Niiden avulla ruokakuluja voi helposti pienentää 10-20%. Lisäksi jos ajoitat kaupassakäynnin iltaan, voit löytää mainioita poistotarjouksia! Nappaa Timmasivustolta hyvinvointipalvelut, ja pysy perillä opiskelijan tarjoushintaisista eduista esimerkiksi Frank- jaOpiskelupaikka-sivustolta.

7. Ruokaile edullisesti

Netti pullottaa edullisia ruokaohjeita, joilla pärjää helposti parilla kympillä viikossa. Hyödynnä myös päivittäin opiskelupaikkasi super-edukkaat, opiskelijahintaiset lounaat – ja muista, että opiskelijakortilla saa alea myös muista ravintoloista!

8. Suunnittele viikon ruokalista etukäteen

Muista myös syödä ennen kauppareissua, jottet päädy nälkäisenä tekemään tarpeettomia ostoksia. Suosi kasvispohjaista ruokavaliota ja valitse ostoskoriin kauden hedelmiä, juureksia ja vihanneksia. Kesällä kotimaiset vihannekset ovat huokeita ja herkullisia. Täältä saat vinkkejä satokauden antimiin. Keskity talvella esimerkiksi enemmän juureksiin, kaaleihin ja säilöttyihin raaka-aineisiin. Kokkaamalla laatikko- ja keittoruokia saat myös useita annoksia sekä viikolle että pakkaseen laitettavaksi.

9. Liiku ilmaiseksi aina, kun mahdollista

Hyötyliikunta, kuten kävely ja pyöräily pitävät kunnossa lähes huomaamatta. Samalla voit säästää kuukausikuluissasi; säästö esimerkiksi Helsingin alueella opiskelijoiden joukkoliikennelipuista on noin 27,40 € kuukaudessa ja 302,90€ vuodessa. Seutumatkoja kulkiessa säästö on lähes kaksinkertainen. (HSL, 2018.)

10. Hyödynnä muiden talousneuvoja

Mikäli budjetointi tuntuu hankalalta, voit kääntyä esimerkiksi kaupungin talousneuvojan tai Takuusäätiön puoleen. Myös opiskelupaikkasi opintoneuvonnasta voi saada opiskelijan arkeen ja talouteen liittyvää ohjeistusta.
Onnea opintoihin!

Laske OP Nano Kotivakuutuksen hinta

Lue myös

10 vinkkiä opiskelijabudjettiin

9.syyskuuta
Opiskelijabudjetti ja sillä eläminen saattaa erityisesti alussa tuntua haastavalta. Kurkkaa alta 10 kohdan lista ja nappaa arkeesi vinkit, jotka itsellesi parhaiten sopivat.